Over Mij

Opgericht in 2007

Marco Moria


Mijn naam is Marco Moria. Ik heb voor een groot deel van mijn leven hoofdzakelijk gedaan wat andere mensen van me wilden en verwachtten. Zonder er echt bij na te denken. Uiteindelijk brak me dat op; zowel in de werksfeer als privé.

Tijdens mijn loopbaan leek alles goed te gaan. Als projectmanager in de robotautomatisering zetten we als team de ene na de andere installatie weg. Toch klopte er iets niet: de onderlinge communicatie verliep stroef. Ik kreeg van mijn werkgever te horen dat ik maar eens een communicatietraining moest doen. Toen ik een geschikte training had gevonden vond mijn werkgever deze te duur. Toch wilde ik deze training graag volgen en dat heb ik ook gedaan, al was het voor mij een aardige aanslag op m’n spaargeld.

Van deze keuze heb ik nooit spijt gehad. Er ging een nieuwe wereld voor mij open! Ik werd me er van bewust dat communicatie een interactie is; je reageert op de ander en die reageert weer op jou. Actie is reactie. Veel meer dan ik ooit voor mogelijk had gehouden.

Ik vond dit zo interessant dat ik me hierin graag verder wilde verdiepen. Ik vroeg mijn werkgever of ik een managementopleiding mocht volgen (zoiets had ik als projectmanager nog nooit gehad). Helaas kreeg ik weer nul op rekest. Dit was voor mij de druppel om echt voor mezelf te kiezen. Ik heb ontslag genomen en ben opleidingen gaan volgen in het geven van trainingen en coaching.

Sinds 2007 ben ik zelfstandige in het geven van trainingen en het coachen van mensen.

Life event coaching

De reden dat ik life event coach ben geworden is allereerst omdat ik het heerlijk vind om met mensen te werken.

In mijn persoonlijke leven heb ik het nodige ervaren. Ik ben gescheiden en hertrouwd. Uit mijn eerste gezin heb ik twee kanjers van kinderen. Ik realiseer me terdege dat zij door de echtscheiding heel wat te verstouwen hebben gehad. De onderlinge spanningen tussen mijn vorige partner en mij hebben veel invloed op ze gehad. Dit is iets waar ik nu, jaren later, nog dagelijks tegenaan loop.

Als ik dit vroeger anders had gedaan dan was het nu wellicht makkelijker geweest.

Ook in mijn huidige relatie komt dit terug. Hierin hebben we samen een fantastische dochter en vormen met mijn andere kinderen een samengesteld gezin.

Ook hier blijkt dat je moet blijven werken aan de onderlinge relatie(s). Dingen veranderen, andere normen en waarden… Kortom: zeer dynamisch! En hoe wil je hier als gezinsleden mee omgaan? Dat is de centrale vraag.

Met de inzichten die ik heb gekregen door opleidingen, trainingen en levenservaring, help ik volwassenen en kinderen om in betere harmonie met elkaar te komen. Het doel is daarbij om een veerkrachtig gezin te worden, waarin iedereen zich thuis voelt.

Ik doe nu iedere dag waar ik gelukkig van word: mensen en gezinnen coachen zodat ze een betere interactie met hun omgeving hebben en hun waarden en talenten helder kunnen krijgen.

Trainingen / opleidingen

 • ORSC (Organization and Relationship Systems Coaching): CRR Global / S&N
 • Co-Active Leadership program: CTI
 • Co-Active Coachen: CTI/S&N
 • Post-HBO Trainersopleiding: KB&K
 • Trauma Training & Trauma Training Advanced: Aptitude Academy
 • NLP Practitioners: NTINLP

Hobbies

  • Windsurfen
  • Wandelen
  • Lezen
  • Sporten
 

Missie/visie

De Missie van Moriacoaching is om mensen op een open, enthousiaste, respectvolle en integere manier te coachen in veranderprocessen. Dit gebeurt zowel individueel als in gezinnen. Wij zijn een organisatie met hart voor mensen en hun relaties.

waarden